Aspvik

  • AspvikW_1_1.jpg

  • Serviset Aspvik i vinterprakt

    Selv om serviset Aspviks dekor består av blomster, er det utrolig vakkert å dekke bordet med om vinteren. Legg til fiken, valnøtter, granateplser og appelsiner så skaper du i kombinasjon med det blå serviset en fin vinterstemning på bordet. Aspvik er utgitt av Firkløveren i samarbeid med den svenske selskapsarrangøren Micael Bindefeld. Det er formgitt av Anna Handell som står bak de vakre illustrasjonene. Dekoren er håndlitografert på solid feltspatporselen, og er et servise som kan brukes og elskes i generasjoner.  

  • AspvikW_4.jpg

  • AspvikW_3_2.jpg

  • kuverttallrik.png

    Dekketallerken, 545 kr

  • mattallrik.png

    Middagstallerken, 269 kr

  • mugg.png

    Krus, 219 kr

  • brodtallrik.png

    Miniasjett, 225 kr

  • Vi byr på spennende vinteroppskrifter!

AspvikW_2.jpg

Krydret vintergløgg

  • 3 cl Likør 43
  • 1 flaske hvitvin
  • 2 dl krydret brennevin
  • Skall fra 1/2 sitron 
  • Skall fra 1/2 appelsin
  • Rosiner
  • Tørkede tranebær
  • Stjerneanis
  • Grønn kardemomme
  • Appelsinskiver
  • Mandler

Gjør slik: Bland Likør 43, hvitvin, brennevin, skallet fra 1/2 sitron og 1/2 appelsin i en kjele. Krydre med rosiner, tranebær, stjerneanis og kardemomme etter smak. Varm drikken forsiktig opp til 90 grader og la den stå kaldt i et døgn. Server i valgfritt glass med rosiner, appelsinskiver og mandler. 

orange2.jpg

Saftig appelsinsalat med granateple

En frisk salat som passer like godt på julebordet som til dessert med en klatt yoghurt.  

4 porsjoner

  • 5 appelsiner
  • 1 stort granateple
  • 2 grønnkålblader
  • 1 ss flytende honning

Gjør slik: Skrell appelsiner og skjær i skiver. Del granateplet og ta ut kjernene. Skjær grønnkålbladene i små biter. Bland og ringle honningen over. 

orange2.jpg

Saftig appelsinsalat med granateple

En frisk salat som passer like godt på julebordet som til dessert med en klatt yoghurt.  

4 porsjoner

  • 5 appelsiner
  • 1 stort granateple
  • 2 grønnkålblader
  • 1 ss flytende honning

Gjør slik: Skrell appelsiner og skjær i skiver. Del granateplet og ta ut kjernene. Skjær grønnkålbladene i små biter. Bland og ringle honningen over. 

fikon2.jpg

Salat med grønnkål, valnøtter, fiken og blåmuggost

4 porsjoner

  • 250 g grovt revet grønnkål
  • 200 g blandet salat
  • 1 granateple
  • Olivenolje
  • Salt og pepper
  • 1 dl grovt hakkede valnøtter
  • 4 fiken, delt i 4 deler
  • 150 g blåmuggost

Gjør slik: Bland grønnkål og salat med det utkjernede granateplet. Ringle over olivenolje samt krydre med salt og pepper. Bland ingrediensene og topp med valnøtter, fiken og smuldret blåmuggost. Er osten kremet og vanskelig å smuldre kan den legges i fryseren en stund før salaten skal lages, så går det lett! 

  • AspvikW_3.jpg

  • AspvikW_7.jpg