Sensommer i hagen

  • Nå når trærne bugner av frukt i hagene våre, på torget og i gårdsbutikkene, er det på høy tid å nyte alt som sesongen byr på. En søndag i september vekket vi barna tidlig, nå var det tid for å plukke epler og bake eplepai! Prøv gjerne våre herlige oppskrifter som falt i smak hos alle!

  • Aspvik1_.jpg

  • Aspvik2.jpg

  • Aspvikbob.jpg

  • modeller.jpg

  • For en luksus! Å kunne gå ut i hagen og plukke akkurat så mange epler man trenger til dagens eplepai.

    I mange av våre serviser har vi tilhørende paiformer. Aspvik er en av de aller vakreste. Inspirasjonen til serviset Aspviks dekor, fikk Micael Bindefeld fra sin mormors håndmalte porselen.

  • Aspvik4.jpg

  • Aspvik3.jpg

äppelpaj.jpg

Eplepai

PAIDEIG:

  • 175 g smør 
  • 1 dl sukker
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 klype salt

FYLL:

  • 3-4 epler
  • 25 g smør
  • 1 ss sukker
  • 1 st kanel

Paideig: Varm ovnen til 200 grader. Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Bland de tørre ingrediensene og rør inn. Bland til en deig og trykk ut i en paiform. Fyll: Skrell og kjærn ut eplene. Del i to og skjær i skiver. Legg epleskivene pent på deigen. Legg smøret på i små klatter og strø over sukker og kanel. Stek i ca 20 minutter til eplene er gyllenbrune.

  • (sv-SE)