AnneRooslien.jpg

”Jeg ville skape en vakker og tidløs dekor, fyllt av kjærlighet”

Anne Rooslien

 • Anne Rooslien er kunstneren som har tegnet vårt populære servise Victoria. Hennes største inspirasjonskilder er kjærligheten og musikken.

  Samme år som kronprinsessen av Sverige fikk sin elskede Daniel planla Anne bryllup for sin datter Alice og hennes blivende ektemann Ross fra Australia. Inspirerert av det kommende brudeparet og klassik musikk tegnet hun den romantiske dekoren til serviset VICTORIA. Et mønster som mykt og sirlig slynger seg over det hvite porselenet. Arbeidet med serviset innebar mange utfordringer da det skulle være elegant og klassisk, samtidig som det skulle være moderne.

  ”Jeg ville skape en vakker og tidløs dekor, fyllt av kjærlighet”

  Anne Rooslien er en allsidig kunstner med stor talent. Hun arbeider som oftest med akvarell, men også olje og pastell. Hun tegner gjerne med blyant men så snart sjansen byr seg arbeider hun hun helst med favorittmaterialet leire. 

  Årsaken til sin idérikdom og godhet forklarer Anne med en trygg barndom i et kreativt hjem der musikk, sang og lek var en viktig del av hverdagen. Anne har beholdt sitt lekne barnesinn og tillater seg å drømme, fantasere og ikke minst leke seg frem med kunsten sin. 

  I de kalde høst- og vintermånedene nyter Anne storbylivet i Stockholm der hun arbeider intensivt, samtidig som hun nyter et rikt sosialt liv. Når vårens solstråler begynner å varme pakker hun kofferten og flytter hele sin virksomhet til Gotland. Her senker hun skuldrene og arbeider i eget tempo. På den gamle gården har hun sitt eget atelier, og i låven ligger hennes eget leireverkested.  I tillegg til musikken og kjærligheten er den skiftende naturen, det dramatiske havet og det unike lyset på Gotland  viktige inspirasjonskilder i Annes kunst.