SigvardBernadotte.jpg

Sigvard Bernadottes klassiske stramme designprofil er blitt en signatur for skandinavisk form.

Sigvard Bernadotte

  • Sigvard Bernadotte var nestoren og den selvfølgelige mesteren blant Sveriges designere. I hans verk forenes blikket for det vakre med dyp kunnskap om funksjonell utforming. Hans siste storverk var Firkløverens servise; Marianne, som ble lansert i forbindelse med milleniumsskiftet.

    Sigvard Bernadotte levde et langt liv der kunst og design var den røde tråden. Den egne virksomheten som industridesigner tok for alvor fart i 1964. Han var da allerede en hyllet ordfører i både internasjonale og svenske foreninger av formgivere.

    I løpet av årene har kunståren også kommet til uttrykk i kunstutstillinger rundt om i Skandinavia, parallellt med oppdrag for Rosenthal, Bing & Grøndahl, Skultuna Messingverk m.fl.

    Sigvard Bernadottes klassiske stramme designprofil er blitt en signatur for skandinavisk form. Med sin pionærånd har han ført frem svensk industridesign til en ansett posisjon.

    "Det var en stor utfordring jeg fikk av Firkløveren når prosjektet Marianne ble presentert. Dessuten var det første gang jeg hadde fått i oppdrag å ta meg av et komplett servise. Når jeg ser det ferdige resultatet av serviset Marianne kan jeg fint konstatere at alle mine intensjoner har nådd helt frem. Det er med stor glede jeg nå overleverer millenniumserviset Marianne i forbindelse med det historiske årtusen-skiftet!"