Stefan-Lindahl.jpg

"Det er viktig for meg å bevare følelsen og stemningen i motivet!"

Stefan Lindahl

  • Stefan er den eneste tegneren i Sverige som er akseptert av Disney, og fått tillit til å arbeide med de tegnede figurene. Stefan er mer eller mindre selvlært. Etter gymnaset, der han gikk billedlinjen, begynte han som frilanser. Han fikk kontrakt med Warner Bros. i London, hvor han fikk utdanning internt i noen år av Warner Bros. dyktige tegnere. Nå arbeider han som frilanser med Disney, og er hittil den eneste tegneren i Sverige som er akseptert av Disney! Interessen for Disney har jeg hatt så lenge jeg kan huske, sier Stefan.

    "Som liten abonnerte jeg på Donald Duck, og hver mandag ventet jeg ivrig på at bladet skulle komme med posten. På julaften var Donald Duck og vennene hans ønsker God Jul det aller beste, nest etter julegavene. For en liten 7-åring var tegnefilmene det store innslaget i en ellers veldig lang ventetid på nissen. Min egen favoritt er uten tvil Snipp og Snapp. Hvem kan motstå de søte ekornene som tilfeldigvis følger med treet inn til Mikke Mus. Men en sterk konkurrent er Askepott."

    "Jeg elsker alle de fine detaljene; de søte musene, alle nålene og de fargerike trådsnellene. Den fine stemningen fra barndommen bærer jeg fortsatt med meg som vokser, fortsetter Stefan. Fortsatt sitter jeg trollbundet hver julaften og ser på mine favoritter, om og om igjen. Nå har jeg også en yrkesmessig interesse av de koselige figurene! Jeg jobber fortsatt tradisjonelt når jeg tegner. Jeg skisser, tegner og fargelegger alt for hånd. I dag arbeider de fleste med datamaskin, men jeg foretrekker det tradisjonelle håndverket, sier Stefan."

    "Det er viktig for meg å bevare følelsen og stemningen i motivet! Og det har han lykkes med i Firkløverens nye juleservise! Motivene er så levende at man nesten ser hele filmen for seg, og han har fanget varmen, fellesskapet og den fine julestemningen i hvert motiv!"

    I serviset Disney Classic skildrer Stefan Lindahl livet i Andeby og vi får treffe alle de klassiske karakterene som vi alle elsker.