Dinner with friends

  • Er det lenge siden du møtte jentegjengen? Inviter dine venninner til en herlig kveld!

  • Cel20_8.jpg

  • Det er hyggelig å samles på kjøkkenet for en velkomstdrink eller lage maten sammen! Vi har lagd en supergod vegansk pizza til velkomstdrinken og serverte deretter ovnsbakt spisskål og en poké bowl med laks. Til dessert fikk jentene pæregalette. Oppskrift og borddekkingstips finner du nedenfor.  

  • celebration-Skal-16cm-FRI_10001719_1.png

    Liten skål, 285 kr

  • celebration-tapasset_10010975_1.png

    Tapassett - 5 deler, 1595 kr

  • celebration-Mugg-34cl-FRI_10005239_1.png

    Krus, 249 kr

  • celebration-runt-fat-29cm_10010976_1.png

    Serveringsfat, rundt, 1495 kr

  • Cel20_9.jpg

  • Cel20_10.jpg

  • Cel20_11.jpg

  • Sammenkomster med god mat og vakkert porselen hører til livets goder!

Recept_pizza.jpg

Vegansk pizza

ca 8 biter​
 

  • 1 pizzabunn ca. 180 g, gjerne steinovnsbakt
  • 4 dl revet, vegansk pizzaost
  • 1 Oatly iMat Fraiche
  • 1 boks/tube tangkaviar, 75 g
  • 1 stor, finhakket rødløk
  • 1 potte fersk gressløk, finskåret

 

Gjør slik:
Smør på iMat Fraiche på pizzabunnen og strø over osten. Stek pizzaen i ovnen etter anvisninger på pakken og til pizzaen har fått fin farge. Ta pizzaen ut av ovnen og topp med tangkaviar, rødløk og gressløk. Skjær opp i biter og server!

Recept_kal.jpg

Ovnsstekt spisskål

4 porsjoner
 

  • 1 spisskål
  • 3 ss smør
  • Olje til formen
  • 3 ss kapers
  • 1 dl hakkede valnøtter
  • ½ pakke fetaost
  • Salt og pepper​
     

Gjør slik: 
Sett ovnen på 200 grader. Smør en ildfast form og del spisskålen i fire deler.  
Legg kålen i formen, ha på salt og pepper, en klatt med smør på hver bit, kapers og valnøtter. Bak kålen i ca 20 minutter og ha smelte smør over spisskålen mens den er i ovnen. Legg kålen på tallerkener og strø over smuldret fetaost.  

 

Recept_kal.jpg

Ovnsstekt spisskål

4 porsjoner
 

  • 1 spisskål
  • 3 ss smør
  • Olje til formen
  • 3 ss kapers
  • 1 dl hakkede valnøtter
  • ½ pakke fetaost
  • Salt og pepper​
     

Gjør slik: 
Sett ovnen på 200 grader. Smør en ildfast form og del spisskålen i fire deler.  
Legg kålen i formen, ha på salt og pepper, en klatt med smør på hver bit, kapers og valnøtter. Bak kålen i ca 20 minutter og ha smelte smør over spisskålen mens den er i ovnen. Legg kålen på tallerkener og strø over smuldret fetaost.  

Recept_bowl.jpg

Poké bowl

4 porsjoner

  • 3 dl svart ris eller quinoa
  • 1 ss sesamolje
  • 2 ss japansk lys soya
  • 1 revet hvitløksbåt
  • 500 g laks, rå, for eksempel Salmalaks (liker du ikke rå laks kan den ovnsbakes) 
  • 2 salatløk
  • 1 moden mango, eller frossen
  • 1 avokado
  • 2 dl edamamebønner
  • 2 ss ristede sesamfrø
  • 1 lime
  • 1 potte koriander
  • 1-2 ss revet ingefær
     

Gjør slik: 
Kok risen eller quinoan etter anvisningen. Bland sesamolje, japansk soya, revet hvitløk og ingefær i en skål. Skjær laksen i terninger og salatløken i tynne skiver. Vend i marinaden. Rist sesamfrøene i tørr stekepanne til de har fått litt farge. Skjær avokado og mango i terninger og hakk koriander. Legg ris i bunnen av fire store porsjonsskåler. Legg deretter avokado, mango, koriander, edamamebønner og laks. Press over litt fersk lime og strø over ristede sesamfrø. 

  • For hyggelige kaffestunder

  • Cel20_12.jpg

  • De fleste av oss har behov for å trekke oss litt tilbake fra stress og mas. Det er godt å kunne trekke bena opp i sofaen, treffe venner og snakke om uken som har gått.
    I Celebration finnes i tillegg til middagsserviset et eget kaffeservise som like gjerne kan brukes til hverdags som etter festmiddagen i helgen. Skål, asjett og kakefat har en lignende form som middagstallerkenen. Kopp, kaffekanne, melkemugge og sukkerskål har også de karakteristiske linjene i platina.

Recept_paronpaj.jpg

Pæregalette

For 6-8 personer
 

  • 250 g butterdeig, fersk
  • 1,5 dl kesam
  • 2 store pærer
  • 100 g Chèvre
  • 1 dl valnøtter
  • 2 ss honning


Gjør slik:
Sett ovnen på 200°. Kjevle butterdeigen til en firkant på et bakepapirkledd stekebrett og brett inn kantene. Smør på kesam og smuldre over Chèvren. Skjær pærene i tynne skiver og legg over galetten. Knus valnøttene lett i hånden og strø over. Stek i ovnen ca. 20 minutter eller til galetten har fått en fin farge. Ta terten ut av ovnen og la den avkjøles noe før du ringler over honningen.