Festive Gatherings

  • Snart kan vi nok alle treffes igjen!

  • FG_1.jpg

  • Håper inderlig at vi alle snart kan samles igjen. Bestefar, lillebror, tenåringene og naboen - alle skal vi treffes og spise godt, le og klemme hverandre! Det som vi tidligere tok så for gitt lengter vi så veldig etter nå.

  • FG_2.jpg

  • Snart kan vi også invitere våre venner og mingle i hagen!

  • Shell_fat2.jpg

    Serveringsfat, 999 kr

  • Shell_tallrik.jpg

    Tallerken, 199 kr

  • Dia_bestick.jpg

    Diamond bestikk, fra 175 kr

  • Dia_champ.jpg

    Champagneglass, 285 kr

  • FG_3.jpg

  • Når vi er sammen, vil vi ikke bruke en hel dag til å forberede maten. Vi tilberedte verdens beste skalldyrpasta og bakte baguetter - luksuriøs og enkel kosemat!

pasta.jpg

Skalldyrpasta Frutti di Mare

  • 400 g pasta, gjerne tagliatelle
  • 600 g blandede skalldyr (blåskjell, kamskjell og sjøkreps)
  • 6 fedd hvitløk
  • 3 sjalottløk
  • 3 dl hvitvin
  • 2 beger cocktailtomater
  • Olivenolje
  • Salt og sort pepper
  • 1 dl hakket persille
  • 2 ts chiliflakes
  • Parmesan til servering

Gjør slik:​ 

Rengjør blåskjellene ved å skylle dem under rennende vann. Dra bort "skjegget" ved hjelp av en kniv og kast blåskjellene som er åpne og ikke lukker seg når du kakker på skallet. Skrell og hakk sjalottløk og hvitløk fint og fres raskt i olivenolje i en kasserolle eller høy stekepanne. Skjær cocktailtomatene i to og la dem frese med et par minutter. Hell i vinen og tilsett chiliflakes, salt og pepper etter egen smak. La alt koke i ca 15 minutter. Kok samtidig pastaen etter anvisningen på pakken. Tilsett skjellene i sausen og la koke i ca 5 minutter eller til alle har åpnet seg. Bland deretter i halvparten av persillen. Tilsett den kokte pastaen i sausen og vend rundt i et par minutter.

Hell pastaen med skalldyrsausen på et stort fat og legg de ferdig kokte sjøkrepsene over. Strø over hakket persille og rikelig med revet parmesan. Smak til og kvern eventuelt litt salt og pepper over før du serverer.

  • FG_4.jpg

  • Hvitløk, chili, tomat, olivenolje og parmesan er hemlighetene bak den smaksrike pastaen. Blåskjell og sjøkreps løfter retten ytterligere.

  • FG_5.jpg

  • FG_6.jpg

  • FG_7.jpg

  • FG_7.jpg

  • Salt_mat.jpg

    Middagstallerken, 229 kr

  • Salt_skal.jpg

    Skål, 229 kr

  • Salt_fat.jpg

    Serveringsfat, 1375 kr

  • Salt_skal2.jpg

    Skål, 995 kr

  • fika.jpg

  • Etter maten byr vi på en fristende sjokoladekake som har fått en tvist av havsalt og blåbær.

choklad.jpg

Sjokoladekake med sjokoladekrem

Sjokoladekake

  • 100 g smør
  • 2 egg
  • 2 dl sukker
  • 1 dl hvetemel
  • ½ dl siktet kakao
  • 1 ts vaniljesukker

Sjokoladekrem

  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • 200 g mørk sjokolade
     

Garnering

  • 2 dl blåbær
  • 1 ts flaksalt

Gjør slik:​ Sett ovnen på 175 grader. Smelt smøret og la det avkjøles. Pisk egg og sukker luftig. Bland sammen mel, kakao og vaniljesukker. Rør melblandingen inn i eggedosisen og tilsett smøret. Hel røren i en smurt, strødd form (med f. eks. griljermel) med løs bunn, ca. 20 cm i diameter, eller avlang form ca. 30 cm. Stek kaken i ca. 25 minutter og la den avkjøles i formen. Varm fløten til kokepunktet i en tykkbunnet kasserolle. Ta den av varmen og tilsett vaniljesukker og sjokolade i biter. Rør til sjokoladen har smeltet. La kremen avkjøles i kjøleskap i 1-2 timer. Rør i kremen et par ganger mens den står til avkjøling. Garner med blåbær og strø over litt flaksalt.

  • FG_8.jpg

  • Lang håndverkstradisjon

  • Vår fantastiske stengodsserie Salt gir den perfekte looken på bordet, beskjedent, rustikt og vakkert. Et bord man vil sitte igjen ved lenge etter at lillebror og naboen har gått og lagt seg!

  • FG_9.jpg

  • FG_10.jpg

  • FG_11.jpg

  • FG_10.jpg