Sensommer i hagen

  • Nå når trærne bugner av frukt i hagene våre, på torget og i gårdsbutikkene, er det på høy tid å nyte alt som sesongen byr på. En søndag i september vekket vi barna tidlig, nå var det tid for å plukke epler og bake eplepai! Prøv gjerne våre herlige oppskrifter som falt i smak hos alle!

  • Aspvik1_.jpg

  • Aspvik2.jpg

  • apple.jpg

  • modeller.jpg

  • For en luksus! Å kunne gå ut i hagen og plukke akkurat så mange epler man trenger til dagens eplepai.

    I mange av våre serviser har vi tilhørende paiformer. Aspvik er en av de aller vakreste. Inspirasjonen til serviset Aspviks dekor, fikk Micael Bindefeld fra sin mormors håndmalte porselen.

  • Aspvik4.jpg

  • Aspvik3.jpg

  • pajform.jpg

    Paiform, 1445 kr

  • mugg.jpg

    Krus, 219 kr

  • assiett.jpg

    Asjett, 239 kr

  • muffin.jpg

    Muffinsform, 195 kr

äppelpaj.jpg

Eplepai

PAIDEIG:

  • 175 g smør 
  • 1 dl sukker
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 klype salt

FYLL:

  • 3-4 epler
  • 25 g smør
  • 1 ss sukker
  • 1 st kanel

Paideig: Varm ovnen til 200 grader. Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Bland de tørre ingrediensene og rør inn. Bland til en deig og trykk ut i en paiform. Fyll: Skrell og kjærn ut eplene. Del i to og skjær i skiver. Legg epleskivene pent på deigen. Legg smøret på i små klatter og strø over sukker og kanel. Stek i ca 20 minutter til eplene er gyllenbrune.

  • Skap lystige borddekkinger med serviset Linnea!

  • Linnea1_.jpg

  • De voksnes favoritt blant paiene ble den med fiken, som er bakt i ovnen med en smakfull mandelmassekrem. Vi brukte den ildfaste formen i Linneaserien som pakker like godt til potetgrateng som til kylling og varme desserter. Scroll ned for oppskrift på fikenpaien.

  • Linnea3_2.jpg


    Man må jo prøvesmake deigen mens paien er i ovnen... Sage og Nellie hjelper til med paibaking i kjøkkenet.

  • Linnea4.jpg


    Mamma Cecilia plukker blomster i hagen til kaffebordet.

  • Linnea2.jpg


    Våre ildfaste former passer like godt til gratenger som til paier!

  • ugnsform.jpg

    Ildfast form, 1095 kr

  • mugg.jpg

    Krus, 249 kr

  • assiett.jpg

    Asjett, 269 kr

  • mjölkkanna.jpg

    Melkemugge, 755 kr

fikonpaj.jpg

Fikenpai

PAIDEIG:

  • 125 g smør 
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ss melis
  • 1 egg
  • 1 krm salt

FYLL:

  • 200 g mandelmasse
  • 2 dl créme fraiche
  • 3 egg
  • 4 ss melis
  • 1/2 tsk støtt kardemomme
  • 1 sitron, finrevet skall
  • 1 ss honning

Paideig: Bland smør og mel sammen til en smuldrete deig. Tilsett melis, egg og salt og arbeid raskt deigen sammen til en smidig deig. Trykk deigen til en flat sirkel, legg i plast og i kjøleskap ca. 30 minutter. Sett ovnen på 225°. Trykk ut deigen ytterligere i en paiform og skjær av kantene. Prikk bunnen med en gaffel og forstek paiskallet ca. 12 min. Senk varmen til 175°.

Fyll: Riv mandelmassen grovt. Visp sammen créme fraiche og egg. Bland i mandelmassen. Tilsett melis, kardemomme og sitronskall. Hel røren i paiskallet. Vask og skjær fiken i båter. Sett dem i røren. Stek midt i ovnen i ca. 55 min till fyllet har stivnet. Avkjøl paien, ringle over honning og server. 

  • Provdukahemma_desk_no.jpg

  • Uterommet forlenger sesongen og inviterer til fine kaffestunder selv om det blåser og regner ute. 

  • Ingrid1.jpg

  • Nora, Nellie og Saga venter på at eplepaien skal bli ferdig. Alle elsker å kose seg uansett alder!

Ingrid3.jpg

Paiformen i serien Ingrid har en opphøyd relieff i hvitt.