Paiformer

Våre paiformer i feltspatporselen er både solide og vakre, og passer perfekt til å sette på bordet ved servering, enten du har lagd en middagspai eller en dessertpai. Paien er en klassisk matrett som stadig oppdateres med herlige oppskrifter – salte, søte, kompakte eller smuldrete!

Klimasmart pai

Det beste med paien er at du kan velge råvarer etter sesong og kortreiste ingredienser. Fyll din paiform med ferske grønnsaker på våren, nyplukkede bær om sommeren og med sopp, tomater, urter, ost, frukt eller rotfrukter om høsten og vinteren. Det finnes med andre ord paier for alle årstider og du kan servere matpaier som en hovedrett med en salat eller som en tilleggsrett i buffeten. Skal du bake pai til mange kan du også bruke våre ildfaste former som finnes i mange forskjellige varianter.

Pai med eller uten sukker

Forskjellen på matpai og dessertpai er at maipaier bakes med usøtede deiger, mens dessertpaien er sukret. Med dessertpaier regner man også fruktpaier og smuldrepaier. Ordet pai kommer fra engelsk «pie» og i Frankrike har mange paier et egen navn som for eksempel ”quiche”.

Paihistorie

Pirogen ble lagd 500 år f.Kr. i antikkens Roma, og er paiens forgjenger. På 1100-tallet ble det bakt, runde innbakte paier. Eplepaien har en lang historie, og man har funnet engelse og nederlandske oppskrifter fra 1500-tallet.

 


Lignende produkter