67 20 63 50
Ingen varer i handlekurven

Vår historie

Firkløveren ble etablert i 1974. Det første produktet som ble fremstilt var et Luciasmykke i tinn, laget av kunsthåndverkeren Rune Tennesmed. Dette ble laget i flere utgaver, med forskjellige motiver fra år til år.

Samlerproduktene gjør sin entré
Den første samlergjenstanden var en kaffekopp dekorert med Carl von Linnés favorittblomst - linnéaen. Linnékoppen utkom 12 år med et nytt blomstermotiv fra Linnés flora hvert år. Denne kaffekoppen ble en enorm salgssuksess, og våre kunder ønsket seg flere samlerprodukter. Mange tok kontakt og ville ha sølvskjeer til sine kopper. Vi tok derfor kontakt med det svenske sølvselskapet Mema/GAB, som i samarbeid med oss fremstilte en vakker skje til den populære Linné-koppen. Nå forstod vi virkelig hvor verdsatte vakre og unike samlerprodukter viste seg å være.

Å jobbe med produktutvikling hos Firkløveren krever både kunnskap og følelse for hva våre kunder vil ha. Vi samarbeider kun med de beste innen sine respektive områder.

I mange år var forbildet for porselen det berømte og eksklusive Meissenporselenet. Da vi fremstilte noen veggtallerkener med årsmotiver malt av forskjellige kunstnere, valgte vi derfor Meissen som leverandør. Dette var helt ekstraordinært, ettersom Meissenfabrikken aldri tidligere hadde gitt noen enerett på produkter de hadde fremstilt.

Firkløveren lanseres i resten av Norden
Da Firkløveren skulle lanseres i Norge ville vi naturligvis tilby våre norske kunder et vakkert servise med motiver fra vårt eget land. Vi kontaktet derfor den kjente maritime maleren Cato Strøm som på vår regning avbildet 12 klassiske skip på samletallerkener. Porsgrunds Porselænsfabrik fikk oppdraget med å produsere dem. Samletallerkenen ble så utrolig populære at de til slutt endte opp som et helt middagsservise i serien Norske klassiske skip.

Også i Finland ble det stor oppstandelse da det var klart for lansering. Vi hadde bestemt oss for å gripe tak i den finske folkesjelen, og lanserte 12 samlertallerkener med motiv fra Kalevala - det finske nasjonaleposet.

Motivene ble overført fra Akseli Gallén-Kallelas berømte malerier, og finske Arabia stod for produksjonen. Tallerkenene viste seg naturligvis å bli enormt populære, og i kjølevannet av suksessen startet en enorm kulturdebatt i Finland der spørsmålet om hvorvidt dette var tillatt eller ikke ble heftig debattert.

Vi har med årene innsett den enorme verdien av å ha de aller beste produsentene innen sine respektive områder som våre samarbeidspartnere. Derfor har vi ytterligere forsterket våre bånd med blant andre Orrefors Glasbruk, som har produsert salgssuksessene Butterflyskålen og Blue Wave -produktene i samarbeid med oss. Begge seriene er designet av kunstneren Lars Hellsten.

Glasserien Pinot er enda et eksempel på vårt nære samarbeid med Orrefors og deres dyktige kunstnere. Disse vakre vinglassene er designet av Erika Lagerbielke.

Av produsenter vi har hatt et nært samarbeid med i årenes løp bør vi i tillegg nevne navn som Lapponia, Iittala, Herend, Porsgrunds Porselænsfabrik og Royal Copenhagen. Samtlige er internasjonalt anerkjente for sin håndverksdyktighet og vakre gjenstander.

Våre mest populære middagsserviser gjennom årene
Vi kan ikke snakke om Firkløveren og våre produkter uten å nevne våre absolutt største samlersuksesser gjennom tidene, de tre middagsservisene Gammeldags Jul, Sommerblomster og Marianne, som alle fortsatt er å få tak i gjennom oss.

Gammeldags Jul har faktisk eksistert i nesten 20 år, og er like populært blant våre kunder den dag i dag. Serien er formgitt av den avdøde kunstneren Lars Carlson, en av vår tids mest kjente juleillustratører. Ingen har malt så vidunderlige nisser som Lars! Sommerblomster er en klassiker som finnes både som middags- og kaffeservise. Den enorme populariteten gjorde at vi også fremstilte glass og bestikk i serien, samt lysestaker, blomsterpotter og annet tilbehør.

Marianne, vårt vakre Milleniumservise, har vært en suksess siden det ble lansert. Serviset er designet av den nå avdøde Sigvard Bernadotte og har en dekor som ble hans varemerke gjennom årene - kronbladene på margeritten.

Andre populære serviser opp gjennom årene er Rose og Herregård, begge formgitt av Jacqueline Lynd, samt Julie designet av den engelske porselenskunstneren John Iliffe. Andre populære serviser har vært Disney Jul skapt av Disney-kunstneren Stefan Lindahl, samt jaktserviset Christineholm.