Sausnebb

Gi middagsbordet et løft og server sausen i et vakkert sausnebb. Når du serverer sausen i en mugge eller sausnebb, kan du velge om det skal mache resten av ditt servise eller være en kontrast for å gi borddekkingen en mer personlig vri. Å skape en kontrast mellom for eksempel middagstallerkenene og sausnebbet er en vakker og diskret brytning i borddekkingen.

Hvorfor skal man bruke et sausnebb?

Når man dekker bordet til en middag med saus på menyen er et sausnebb eller sausskål som holder på varmen en god idé. Da kan du uten å måtte bekymre deg servere varm saus til maten uansett om det er en rask middag eller om dere sitter rundt bordet i mange timer. 

Sausnebbet fungerer også utmerket til kald saus. Et tips når du skal servere kald saus er å gjøre klar sausen og sausnebbet en stund i forveien. Hold den kalde sausen i sausnebbet og sett det i kjøleskapet til servering. Det avkjølte porselenet kommer på den måten til å holde sausen kald og god under hele måltidet.  

Sausnebb med eller uten fat?

Akkurat som med kaffekoppen så har endel sausnebb tihørende fat. Disse sitter noen ganger fast i selve sausnebbet. En del andre sausmugger har et tilhørende fat som er en separat del. Fatet og sausmugge pleier pleier som regel å kjøpes som et sett og ikke separat. 

Fatet til sausnebbet er en smart og funksjonell del av settet da dette fanger opp dråper og søl fra sausnebbet. Dersom ulykken skulle være ute og noen søler litt saus, så blir sausen værende på fatet i stedet for å komme på bordet eller en eventuell duk eller løper, som igjen kan gi stygge flekker.

Dersom du lurer på om du skal investere i et sausnebb uten tilhørende fat, kan det være greit å tenke på at man er litt mer forsikring når man heller opp saus. Et tips kan være å knyte en vakker tekstilserviett rundt magen på sausnebbet, som da fanger opp litt søl fra hellekanten.

Du kan også droppe tekstilservietten og i stedet ta frem elegant serveringsbestikk til sausmuggen uten fat. En sausøse som tilbehør til sausmuggen er vanligere enn man tror og en god måte å minimere sjansen for søl. 

Små sausnebb med hanker

De fleste sausnebb har en eller to hanker. Dette for å forenkle serveringen og helling av saus. Hanken, eller hankene, er også gode å ha da sjansen for å brenne seg blir mye mindre ved bruk. 

Sausmugger og sausnebb uten hank ses ikke så ofte da de blir vanskeligere å bruke og det er lettere å brenne seg ved servering. Men om du mot formodning skulle investere i et sausnebb uten hank, er det lurt å tenke på å være ekstra forsiktig ved bruk.

Rengjøring av sausnebbet/sausmuggen

Etter at du har brukt ditt sausnebb er det fint om du skyller det i lunkent vann slik at sausen ikke setter seg fast. Sett deretter sausmuggen i oppvaskmaskinen eller vask den for hånd dersom muggen er ømtålig og ikke kan vaskes i maskin. De fleste sausnebb i vårt sortiment kan vaskes i maskin, men det er alltid lurt å sjekke dette så ikke sausnebbet tar skade i oppvaskmaskinen.

La deretter sausmuggen lufttørke eller tørk den for hånd med et vanlig kjøkkenhåndkle.


Lignende produkter