Sukkerskåler

Blant våre unike sukkerskåler finner du flere ulike modeller og dekorer. Kompletter gjerne sukkerskålen med melkemuggen og kaffekannen fra samme servise og få en matchence serie til kaffebordet. Sukkerskålene er fremstilt i håldbart feltspatporselen og har alle lokk med porslenshåndtak. Bruk din sukkerskål til enten sukkerbiter eller strøsukker.

Vokser sukkerbiter på trær?

Det lurte man kanskje på da man var liten. Vi voksne kaffedrikkere vet at sukkeret utvinnes fra sukkerbeter eller sukkerrør. Det vi kanskje ikke vet er at Russland, Frankrike og USA er verdens største sukkerbitprodusenter og at det er fra sukkerrørene den største produksjonen av sukker kommer fra. Allerede på 500-tallet f.Kr. fremstiltes sukker fra sukkerrør, men det var ikke før på 1800-tallet at vi nordboere lærte oss å utvinne sukker fra sukkerbeten, slik at vanlige folk hadde råd til å bake sukkerkake.

Kaffe på bit

Før i tiden drakk man ofte kaffen fra skål, sannsynligvis for at den avkjøltes raskere. Med en sukkerbit mellom tennene drakk man gjerne kaffen fra skålen, mens sukkerbiten smeltet i munnen. 

 

 


Lignende produkter